VÅR SPECIALITET

Vår specialitet är att skapa personligt anpassade miljöer som vi utformar i ett nära samarbete mellan dig som kund, våra inredare och våra hantverkare.

BRETT SORTIMENT

Vi har ett av marknadens bredaste och mest flexibla sortiment oavsett vilket hem du än har.

GARANTIER

Vår viktigaste garanti är livslång – känslan att du valt rätt kök bara blir starkare för varje år.

UTMÄRKELSER

Med stolthet kan vi uppvisa en rad utmärkelser och priser för vår design. Våra designframgångar skapar ett bestående värde för våra kunder.

VÄRLDEN ÖVER

Inredningar från Kvänum väcker begär världen över. Vi finns representerade i allt från mysiga stugor, Turning Torso i Malmö, anrika slott och privatbostäder på varje kontinent. Som ägare till en inredning från Kvänum kommer du alltid vara en del av en exklusiv skara.

LÄDER

Lädret till våra sittdynor är noggrant utvalt och av yppersta kvalitet. Dynorna är även kantsydda för ökad hållbarhet.

FANÉR

Allt fanér i våra inredningar limmas kant i kant i en så kallad stumfog. Metoden kräver den senaste tekniken och ger ett slutresultat av absolut högsta kvalitet.

REKOMMENDATION

Över hälften av våra kunder har blivit rekommenderade från andra som redan har valt Kvänum. Kunder som med tiden fått en kvittens på att de har gjort det bästa valet.

LÖPANDE KONTROLL

Alla luckor vi tillverkar kontrolleras och putsas manuellt inför ytbehandling. Detta säkerställer den rätta Kvänumskvaliteten.

FYRSIDIG TRÄLÅDA

Våra lådor har en fyrsidig konstruktion i massiv ek och är vida överlägsen plåtlådor.

19 MM SKÅPSTOMME

Vi tillverkar våra stommar i en extra hög kvalitet med en kraftig 19 mm högdensitets möbelskiva. Det ger en påtagligt bättre hållbarhet jämfört med 16 mm skivor samt 18 mm löspressade skivor.

STORT URVAL

Våra inredningar kan erhållas i en mängd olika kulörer och träslag, ytbehandlingar som vitbonad ask och rökt ek m.m. – noggrant utvalda och utvecklade så att de ska passa många stilar och för att tillmötesgå dina krav.

MÖNSTERPASSNING

Alla fanérade luckor kan mönsterpassas av våra skickliga fanérhantverkare helt enligt kundens egna önskemål, som t ex plankfanér, kvartsfanér mm.

UPPHÄNGNINGSBESLAG

Alla överskåp monteras på en stålskena som dessförinnan har fästs i väggen vilket innebär att det passar olika väggkonstruktioner. Upphängningen ger maximal hållfasthet men även möjlighet till steglös justering och man undviker onödiga skruvhål i skåpsryggen.

INSTALLATIONSUTRYMME

Våra skåp har en konstruktion med indragen rygg på 18 mm. Det skapar utrymme för dragningar av el och vattenrör bakom skåpen.

DOLD HYLLINFÄSTNING

Alla trähyllor bärs upp av dolda hyllbärare. Tippsäkert, starkt och snyggt!

FSC-CERTIFIERAD SKOG

Vi använder endast trä av bästa kvalitet från FSC-certifierad skog (Forest Stewardship Council) som tar hänsyn till miljön, lokalbefolkningen, urbefolkningen och arbetarnas rättigheter.

MÄRKNING

Ett metallemblem med Kvänums logotyp finns fästat på en låda i varje kök. Detta markerar att inredningen har genomgått vår slutliga kvalitetskontroll.

ÄKTA FANÉR

All fanér i våra inredningar är äkta träfanér och kommer från finaste stock. All fanér väljs ut och kontrolleras manuellt för att ge unikt och vackert mönster.

SKÅPSINREDNING

Vi kan erbjuda ett unikt sortiment av skafferiutdrag, karuseller, städinredningar m m, för att hitta rätt funktionslösningar för varje kund. All inredning är tillverkad i extra kraftigt stål från ledande tillverkare.

INSATSER TILL LÅDOR

Vi erbjuder ett omfattande sortiment av insatser i massiv ek för bestick, redskap, knivar, kryddor, våg m m.

STOR ÖPPNINGSVINKEL

Våra traditionella kök är historiskt trogna med synliga gångjärn och upp till 180 graders öppningsvinkel.

FORMSTABILA LUCKOR

Vår luckkonstruktion är unik i köksbranschen men samtidigt vedertagen sedan flera sekel som den bästa lösningen för exklusiva möbler. Tack vare luckornas formstabila konstruktion med massivträ, fanér och kraftig möbelskiva påverkas de inte av naturliga fuktvariationer under året. Risken för skevhet och sprickbildning är minimal.

LÅDSKENOR

Lådskenorna är av absolut toppklass med fullutdrag och dämpning som standard. Lådor med bredd upp till 900 mm klarar 40 kg belastning. Bredare lådor klarar vikter ända upp till 70 kg.

FILTINLÄGG I LÅDOR

Lådinsatser levereras med grå filtinlägg. Det skapar en vacker kontrast mot träytorna, minskar skrammel från bestick och ger en tystare och mjukare känsla.

KOMPOSITMATERIAL

Vi är certifierade att jobba med kompositmaterial både till bänkskivor och luckor. Komposit ger en möjlighet till skarvlös konstruktion för en stram design och ett homogent intryck.

BELYSNING

All belysning är noggrant utvald och testad för bästa funktion och design. Spotlights kan monteras direkt infällt i undersidan på överskåpen tack vare den 19 mm kraftiga stommen. Genom LED-belysningar kan vi minimera energiförbrukningen och skapa minimalistiska belysningslösningar.

INNANFÖRLIGGANDE LUCKOR

De innanförliggande luckorna “slår” korrekt an mot botten i stommen, prescis som det gjorde förr i originalskåpen. En exklusiv och riktig konstruktion om man önskar en tidsenlig produkt.

HANDTAGSLÖS DESIGN

För en handtagslös design kan vi leverera manuella och elmanövrerade lösningar

SPRÖJSLUCKOR

Våra kors- och krysspröjs är hantverksmässiga rariteter. Glaslisterna i vitrin- och spröjsskåpen är i trä och är gerade vilket innebär att ett glas används för varje ruta – därmed undviks fönsterskrammel. Spröjsen, både de horisontella och de vertikala, är utförda i ett stycke och saxade ihop. Helt enligt traditionella metoder.

34 MOMENT PÅ EN LUCKA

Framställningen av en Kvänum-lucka kräver en omfattande arbetsprocess. Till exempel krävs det hela 34 olika arbetsmoment för att tillverka en lucka i modellen Sundby.

TRADITIONELL STIL

Våra traditionella inredningar med innanförliggande luckor har lådfronter och luckor infällda i stommen och utanpåliggande sockel, allt enligt äkta historiskt manér.

GERADE HÖRN

Våra ramluckor monteras för hand i en formstabil konstruktion med gerade hörn. Ram och fyllning limmas ihop till en komplett enhet vilket ger en stabil och tyst lucka.

AVDELARE MELLAN FRONTER

Våra traditionella inredningar kännetecknas av den tidstypiska listen mellan lådorna. Även ytterkanterna på stommarna är extra breda för att få det rätta utseendet.

VARUMÄRKEN

Vi sammarbetar enbart med särskilt utvalda varumärken som delar vår kvalitetsfilosofi – däribland Gaggenau, Siemens, Miele,  AGA och Ilve.

GÅNGJÄRN

Våra gångjärn är av yppersta kvalitet. Våra innovativa inredningar har ett patenterat gångjärn med inbyggd och justerbar dämpning som tar hänsyn till luckans tyngd.

INREDAREN

Genom att kanalisera flera decenniers samlad erfarenhet kan vi leverera inredning som är väl genomtänkt och som blir den mest optimala lösningen sett till ergonomi och praktiskt bruk.

KVÄNUM

Vi tillverkar allt i vår fabrik och produktionen ligger mitt ute i böljande jordbruksmarker på västgötaslätten.

TACK TILL NATUREN

Våra produkter genomsyras av trähantverk. Därför ser vi naturen som en av våra viktigaste tillgångar och vi bedriver ett konsekvent miljöarbete.

Läs mer om vårt miljöarbete.

PERSONLIG ANPASSNING

Personlig anpassning är alltid styrande och allt vi skapar bär sin ägares namn från det ögonblick vi startar arbetet.

HYLLPLAN

Alla hyllplan i våra bibliotek tillverkas i lamellträ. På så vis sviktar de inte under tung belastning.

GRIP

På modellen Grip är greppet en del av luckan vilket ger en tidlös och stram design.

SUNDBY

Luckmodellen Sundby är delvis baserad på en lucka från det gamla köket i Stora Sundby slott. Vår speciella känsla för traditionella stilar ger oss ofta uppdrag att leverera till känsliga arkitektoniska miljöer.

FALSADE DÖRRAR

Våra falsade luckmodeller är konstruerade med en äkta överfals som halvvägs går in i stommen, ger ett nätt utseende och tidstypisk design.