Press

Pressmaterial

För ytterligare pressmaterial eller information, kontakta Marie Malmenskog, tel 0512-79 77 21

Läs mer

Kvänum lanserar INTRO

Intro är årets hetaste nyhet, på en gång innovation och retro, början på något annorlunda.

Ladda ner presspaket med text och bilder

Läs mer
.

Kvänum presenterar ART, ett nytt smäckert kök

I samband med Stockholm Design Week 2013 visar Kvänum stolt upp nya köket ART: ett hantverksmässigt mästerverk i all sin enkelhet

Ladda ner presspaket med text och bilder

Läs mer

Det bästa från 70-talet i Kvänums nya kök!

Svenska premiumköket Kvänum överraskar med lanseringen av ett stilrent och modernt 70-talskök i valnöt under Stockholm Design Week 2011. Satsningen kommer som en naturlig fortsättning på den tidsresa och utforskande av olika köksstilar som det kvalitetsmedvetna hantverksföretaget inlett. Den stora nyheten är det tidstypiska genomräckningsskåpet, som är öppningsbart från två håll, en självklar och efterlängtad produktutveckling när trenden går mot mer stängda kök än tidigare.

Ladda ner presspaket med text och bilder

Läs mer

-Hos Kvänum ska den stilmedvetne kunden alltid kunna hitta ett kök som passar väl in i bostaden och lever upp till de krav och behov hemmet har. Det finns många fina inredningsdetaljer från 70-talets kök att förvalta och utveckla och vi har tagit fasta på de som fungerar i det moderna hemmet idag, säger Elisabeth Ahlgren, designansvarig på Kvänum.

Det kompromisslösa hantverket vid sidan av nytänkande och stilsäker design har gjort Kvänum till ett begrepp inom skandinavisk köksdesign, oavsett om det handlat om traditionella eller moderna linjer. Ett kök från Kvänum ger en bestående känsla av kvalitet och värme i inredningen, som märks i både yta och innanförliggande detaljer, som besticksinsatser i massiv ek med mjuka filtmattor.

Till retroköket i 70-talsstil lanseras en glasknopp i original från 70-talet. 70-talsdetaljerna passar även bra i Kvänums moderna kök. I showroomet på Sibyllegatan i Stockholm har ett kreativt samarbete med Orreforsformgivaren Lena Bergström mynnat ut i en unik glasvägg, som pryder det internationellt prisbelönta Brahe rökt ek. Den klara, gnistrande Orreforskristallen ackompanjeras av en specialframtagen grön nyans, som ger ett exklusivt 70-talsuttryck.

Alla kök tillverkas unikt för varje kund.